Roadtrip USA 2012 - Fredag d. 18-05
Ely - Springville
I dag var endnu en lang køredag. Ca. 400 km fra Ely til Springville. Vi kom igennem meget øde strækninger med ørken og bjerglandskaber. Det er et forholdsvist højt område (ca. 1,5 - 2,0 km højde), så det var køligt, og vores første dag i lange bukser (på nær rejsedagen fra DK til USA). Vi havde en flot afstikker ad en grusvej op i bjergene til Osceola, som er en forladt mineby. Der var vist kun kirkegården tilbage, men den lå til gengæld med en rigtig flot udsigt. Anden afstikker op i bjergene var heldigvis ad asfalt veje. På vej derop kom vi forbi en cache ved en bizar udstilling, fx en (død) mand i rullestol, der fik et eller andet (ilt) fra en flaske via slanger og Too Tall Tony's ben der strittede op fra gravstedet.

Målet for denne afstikker var Earthcachen ved Lehman Caves i Great Basin National Park. Vi var fremme kl. 10.15 og ville gerne på en guidet tur med en ranger for at se drypstenshulerne. Turen kl. 11 var udsolgt, men vi kunne komme på en tur kl. 13. Så længe havde vi ikke tid til at vente, så vi var ved at opgive projektet, men ekspedienten i besøgscenteret sørgede for, at reglerne blev bøjet, så vi blev klemt ind i gruppen til rundvisningen kl. 11. Det var en flot gestus.

Turen i hulerne var en stor oplevelse, først og fremmest pga. de mange flotte drypstensformationer, men også fordi vores ranger var rigtig god til at fortælle om stedets historie og geologi. Se billederne - de siger mere end ord. Lehman Caves er kendt for at have over 300 shields (drypsten formet som skjolde). De er sjældne og findes kun i et meget begrænset antal andre steder i verden.
Senere på dagen besøgte vi "Kings Canyon Cache" fra august 2001, der er beliggende tæt ved Highway 6 i et flot bjerglandskab. Vi kom også igennem en prærie/ørken, der var blevet oversvømmet i 1983, og søen var stadigvæk meget vandholdig, og nogle områder meget våde (men ikke specielt frodige). Her fandt vi cachen "1983 Desert Lake" fra november 2002.
Vi sluttede dagen af med en lille runde i Springville, aftensmad og forberedelse til morgendagens tur, som vi havde glædet os til i flere måneder.