Roadtrip USA 2012 - Torsdag d. 17-05
Tonopah - Ely
I dag skulle vi køre fra Tonopah til Ely - en øde strækning på 168 miles uden mulighed for at tanke. Vi havde heldigvis tid og benzin nok, så det blev til tre afstikkere ad lange grusveje.

Første afstikker var 2 x 12 miles ind til en forladt mine (Golden Arrow fra januar 2001). Det var en god tur til et spændende sted, men desværre er der ikke meget tilbage at se af de oprindelige minebygninger. Lidt før vi drejede ind ad grusvejen, passerede vi vejen ind til Tonopah Test Range, der bestyres af Department of Energy. Da Ulf i 1998 skrev hovedopgave på universitetet, arbejdede han fire måneder for Deparment of Energy i Washington State.

På vejen ind til den forladte mine løb der pludselig en flok heste frem og tilbage over vejen lidt foran os (se billeder).
Efter længere tids kørsel i et lidt trist og øde ørkenområde kom vi til grusvejen ind til Lunar Crater. Et sted vi havde glædet os meget til at besøge. Vi havde på forhånd lavet forberedelser til en Earthcache omhandlende maar volcanoes, som Lunar Crater er. Vi tilbragte et godt stykke tid i dette fascinerende område. Dels skulle der udarbejdes opgaver til Earthcachen, dels skulle vi besøge den virtuelle cache, der er der i forvejen. Endelig skulle vi nyde det storslåede landskab. Vores Earthcache, som har fået navnet "Maar Volcano - Lunar Crater" blev offentliggjort i oktober 2012.

Fra Lunar Crater kunne vi se over til Easy Chair Crater, som vi efterfølgende besøgte. Især den traditionelle cache, der var gemt i siden af krateret, var spændende.

Tredje og sidste afstikker ind ad en grusvej var ind til Black Rock Lava Flow - en Earthcache og en traditionel. Turen ind til den traditionelle var igennem lavasten - temmelig uvejsomt. På vej derind havde vi set, at der var noget, der lignede en sandstorm i mellem bjergene i horisonten. Da vi loggede cachen, begyndte det pludselig at blæse kraftigt, og vi kunne se sandstormen komme buldrende forbi ude på grusvejen, hvor bilen stod parkeret. Vi frygtede, at vi skulle gå tilbage til bilen igennem en sandstorm, men heldigvis styrede den uden om lavaområdet, og den var forbi i løbet af et par minutter, og så var der atter vindstille. Vi fik et par billeder af en anden sandstorm, som vi kørte imod, men ikke ramte. Herefter fulgte en køretur i et område, der var virkelig øde og cachetomt - 100 km til næste cache!

Ely, som vi overnattede i, er en lille (forhenværende) mineby i et trafik-knudepunkt. Her er ikke meget andet end moteller, men det var også netop, hvad vi havde brug for. USA's krisetider er tydelige her i byen: Nogle af motellerne er efterhånden ved at være lost places. Det samme er gældende for en del af byens tankstationer.