Roadtrip USA 2012 - Søndag d. 03-06
Langley
Hovedmålet for dagen var en vandretur rundt om Hayward lake (en cacheserie + mange enkelte stående cacher). Det skulle vise sig at blive en tur med uforudsete hændelser. Vi kørte mod parkeringskoordinaterne ved nr. 1 i serien. 1,5 km før vi nåede frem til P, blev vi mødt af en afspærring, og vi måtte køre en stor omvej for at finde frem til P ved nr. 26/27. Der kunne vi se at bommen lukkede kl. 19, men det var der jo lang tid til… Desuden fortalte et skilt, at der var dæmningsarbejde i gang, og afspærringer på noget af trailet. Den ene dæmning var åben i weekenden, og den anden var vi lidt usikre på om der var passage over eller ej i weekenden. Vi gik afsted i det smukke kuperede bjerglandskab med de frodige skove, og kom fint over ved første dæmning. Vi fulgte noget af vejen et gammelt jernbanespor, der var blevet oversvømmet som følge af opdæmningen/reservoiret. På grund af "construction" arbejdet ved dæmning nr. 2 vi kom til, var vandstanden meget lav, og tidligere tiders skov/stubmark var nu synlig. Der var flere steder spor efter (Ghost) træjernbanebroer.

Lidt før vi nåede frem til dæmning nr. 2 mødte vi to canadiske geocachere. Vi samarbejdede om at finde cachen på stedet og fik en god geo-snak. Da vi nåede frem til de sidste cacher i serien (47,48 og 49) blev vi mødt med afspærringer. 48+49 var for langt inde på det afspærede område, så dem sprang vi over og gik til dæmningen, der var godt bevogtet. Vi spurgte en vagt (en inder med turban - ikke lige hvad vi havde forventet at se i Canada) om det var muligt at gå over dæmningen. Svaret var nej, men da han så vores opgivende ansigter over udsigten til at skulle gå samme lange vej tilbage, sagde han at han godt kunne hjælpe os. Den var nok ikke gået en hverdag, men en søndag ville han gerne hjælpe to europæiske turister. Som han sagde, var vi gæster i Beautiful British Columbia. Vi var meget taknemmelige og glade for at kunne fortsætte vores rundtur. Vi har efterfølgende tit tænkt på de to flinke vagter, som reddede vores tur denne skønne dag.
Efter turen over dæmningen nåede vi frem til seriens første cache, hvor vi havde haft planer om at starte dagen. Allerede ved cache nr. 4 stødte vi på næste problem. Trailet førte via en flydebro, men den var ude af drift pga. den sænkede vandstand, så vi måtte krydse den mudrede søbund og et lille vandløb i stedet for. Det var en noget anstrengende tur, selvom der ikke var langt. Herefter gik det fint resten af turen i de flotte omgivelser. Klokken var efterhånden ved at være mange, og da vi nåede frem til en afstikker ud til en cache "Patience", var vi i tvivl, om der var tid til det. Cachen skulle normalt tages med scuba gear, men på grund af den lave vandstand var det muligt at gå derud. Dog skulle der passeres et mudret stykke med en del små vandløb, hvilket blev gjort ved at gå på de væltede træstammer og stubbe/rødder. Poul-Erik måtte skynde sig af hensyn til tiden, og det foregik så vidt muligt i "løb". Stor var overraskelsen, da det var en 2nd to find ca. et år efter frigivelsen. First finder havde været der den 22. maj 2012. Sidste del af af turen foregik i raskt tempo, så vi kunne komme frem til P inden kl. 19 og få bilen ud. Kl. 18.59 var vi fremme ved bilen, kørte ud og gjorde holdt lige udenfor bommen Vi drak vand og juice og spiste chokoladekiks, da vi trængte til ny energi. Fem minutter senere kom der en vagt og lukkede bommen. Pyhhh!!!

Inden vi kørte tilbage til Langley, ville vi lige besøge en mystery-serie, som vi havde løst for et par dage siden. Det var en rigtig fin tur, i et område der blev brugt flittigt af 4WD'er og ATV'er mv.

Under vores besøg i British Columbia talte vi om, at byerne og landskabet mindede rigtig meget om TV-serien Smallville. Vi så endda en lade, som til forveksling lignede Clark Kents. Da vi kom hjem til Danmark fik vi den ide at checke, hvor serien blev optaget, og sørme om det ikke var i præcis dette område. Den dæmning, som vi var heldige at blive lukket over af en turbanklædt inder (Ruskin Dam) har været benyttet som location i flere episoder.