Roadtrip USA 2012 - Lørdag d. 02-06
Everett - Langley
Sidste køredag fra Everett, Washington State, USA til Langley, British Columbia, Canada, hvor vi skal tilbringe de sidste 2 overnatninger.

Vi besøgte et par Earth cacher lige da vi havde passeret grænsen mellem USA og Canada. En ved kysten/stranden og en på en lille ø. Den ved den lille ø skulle have været ved et færgeleje, der havde bragt os over floden Fraser. Der mødte vi desværre kun synet af et LPC færgeleje, hvor der næppe havde lagt færger til de sidste år. Et kig på GPS'ens kort viste, at der var broer 20 km i luftlinje i begge retninger. Vi fandt en kringlet og til tider ganske køn vej langs floden til broen mod øst.

Vi havde udset os en skov-serie i Woodlot, hvilket viste sig at være en fremragende tur med gode cacher, der var til at finde og i et spændende område. Kuperet, gode stier, et par steder var stierne dog nærmere vandløb, men det var ikke generende, for der var fast stenet bund. Vi havde af og til på fornemmelsen at vi gik i en regnskov (heldigvis var det dog tørvejr). Et enkelt sted var det en ufremkommelig regnskov/jungle, men det var fordi at vi havde misset en sti, og ville gå 100 meter off-road. Det tog 15-20 min at skyde den "genvej".

Et sted på ruten var der lavet den sygeste BMX-rute. Vi var endda så heldig at sen en BMX-rytter i aktion på en af nedkørslerne.

På vej tilbage mod Langley (som lå syd for floden), valgte vi at sætte kursen mod den vestlige bro. Så langt nåede vi dog ikke, for vi opdagede, at der var bygget en ny bro, som vi ikke havde i GPS'en - ganske tæt ved det nedlagte færgeleje. Vi kørte over, men opdagede for sent at det var en betalingsbro (Toll). Vi ville så betale, men hvordan? Da vi kom tilbage til hotellet, havde fætter Google svaret. Video af nr-plader og efterfølgende opkrævning. Vi fandt en sur hjemmeside med brok over at turen kun koster ca. 4-5 CAD$, men at Hertz biludlejningsfirma tillægger et opkrævningsgebyr på $30. Gebyret blev dog mindre, men stadigvæk blev det en dyr tur over broen.