Roadtrip USA 2012 - Onsdag d. 30-05
Wilsonville
I dag var afsat til history caching. Vi startede med at køre mod GC17 fra juli 2000. Vi parkerede ca. 300 meter før de angivne parkeringskoordinater, da resten af vejen mod P var skyllet delvist væk. Vi gik til P og videre mod et trailhead på ruten. Der begyndte at ligge sne på trailet, men det var heldigvis hårdt og til at gå oven på driverne.

Vi kom frem til trailhead'et uden problemer og fortsatte mod cachen med en enkelt afstikker til en challenge cache. Snedriverne blev større, og på et tidspunkt kunne vi ikke længere se stien, så vi valgte at gå parallelt med trailet lidt nedenfor og inde i skoven, hvor der ikke var sne. Vi kom frem til cachen, nød udsigten og slappede af på bænken, kiggede i logbogen og tænkte på, hvordan det måtte have været for godt 10 år siden, inden vi gemte cachen igen og påbegyndte turen tilbage til bilen. Vi fandt trailet tilbage igennem sneen og opdagede, at stedet, hvor vi havde vendt rundt og fundet en alternativ rute på vejen op, var ca. 2 meter fra trailet. På turen var der en flot udsigt til Mt. Hood - Oregons højeste bjerg.

Da vi nærmede os parkeringskoordinatgerne, kunne vi høre masser af skud - sikkert en skydegal idiot, der ikke havde lyst til at kigge på "Skydning forbudt" skiltene. En anelse nervøse vovede vi os igennem området, og kom sikkert ned til bilen. Vi forestiller os at han skød ud over dalen, og "ekkoer" var med til at forstærke lyden. En rigtig flot og mindeværdig vandretur på i alt 8,6 km i et fantastisk dejligt område.

Herefter gik turen videre mod sidste stop på vores vej mod opfyldelsen af Jasmer Challengen. Vi parkerede noget før cachen, da vi ikke forventede at en Toyota Corolla ville have godt af en tur på den tilgroede vej. Vi gik det sidste stykke vej i et hyggeligt område, som mere og mere mindede om en jungle, efterhånden som vi nærmede os cachen. Det var en meget speciel oplevelse at stå med den gamle originale logbog i hænderne. Verdens næstældste aktive geocache - GC12 fra 12. maj 2000. En dejlig tur på 2,7 km. Vi brugte overraskende lang tid på at finde den store beholder, men det skyldtes nok, at koordinaterne var en del off, samt at hele området var så tilgroet, at det ikke var til at overskue, hvad der var 2 meter væk. Første finderen havde skrevet et sæt alternative koordinater op i den fysiske logbog - et lidt spøjst sted at gøre opmærksom på de upræcise koordinater, (men i geocachingens begyndelse var alting jo anderledes).

De sidste timer af dagen, blev brugt på at besøge nogle gode kreative cacher i området, hvor den allerførste geocache (stash) blev gemt den 3. maj 2000. Vi besøgte selvfølgelig også mindepladen/cachen "Original Stash Tribute Plaque" og "Un-Original Stash". Den sidste er fra oktober 2000. En fantastisk mindeværdig dag er slut, og forhåbentligt bringer næste dags køretur os forbi Oregon's Jasmer Challenge cache.