Roadtrip USA 2012 - Tirsdag d. 29-05
Bend - Wilsonville
Køredag fra Bend til Wilsonville med en afstikker til en af de ældste cacher i verden - udlagt i juni 2000. Det blev til en rigtig smuk køretur i godt vejr igennem bjergene og ned i det meget frodige "lavland".

Hovedmålet var at finde GC16 fra 4. juni 2000. Det største problem var at få GPS'en til at foreslå en fornuftig rute. Den insisterede gentagende gange på at lede os ad "smutveje" (grusveje og stier igennem bjergene). Vi valgte dog at ignorere anvisningerne og tog den lange, men farbare omvej mod cachen.

Inden vi nåede hovedmålet, fandt vi en cache på en kirkegård gemt i en lille hule af buske og træer. I hulen var der (ud over cachen) to gravsten og denne besked: "Don't mess with a geocacher, we know the best places to hide a body".

Vi havde mange fine stop på vejen fra Bend til den gamle cache, og videre til Wilsonville. Vi kom blandt andet igennem en "rigtig" westernby (Sisters) - selv McDonald's og en tankstation var forklædt som gamle westernbygninger.

Som nævnt var ruteplanlægningen frem til GC16 en udfordring, men vi var ret sikre på, at vi havde valgt rigtigt - lige indtil vi så et skilt med påskriften "Dead End" ca. 9 km fra cachen. Det gav et sug i maven, for vi ville under ingen omstændigheder have tid til at gå 18 km for at logge cachen. Heldigvis viste det sig, at skiltet blot var uheldigt placeret, for det var ikke vores rute, der endte blindt, men en sidevej. Vi kunne således parkere således, at traveturen til og fra cachen kun blev på 5 km. Vi nød at vandre i den flotte skov, og var rigtig spændte på at finde denne gamle cache. Det gik helt uden problemer, og med juni 2000 tjekket af mangler vi kun maj og juli fra 2000, før Jasmer challengen er fuldført.

Aftensmaden blev indtaget i sovebyen "Molalla", som vakte mindelser om filmen "What's eating Gilbert Grape". Se cachebeskrivelsen til Big Vs. Big.