Roadtrip USA 2011 - Tirsdag d. 17-05
Williams
I dag stod der Grand Canyon på programmet. På vej der op afleverede vi en stak TB'er/Coins i et Grand Canyon TB-hotel ved Williams - incl. TB'en Casper Duck, som Titan reddede i Silkeborg, og som er hjemhørende i Arizona.

Inden vi nåede nationalparken slog vi et smut ind forbi en "Lost Place" flyveplads - et spændende sted!

I Grand Canyon National Park besøgte vi seks spøgelser og fandt desuden en traditionel cache. Fire af spøgelserne var flotte udsigtsposter fra the Rim Trail, mens de sidste to spøgelses-besøg gav to hikes ned i kløften. Det var to vidt forskellige ture. Første tur (ad Bright Angel Trail) var meget turistet med en fin, bred sti, som kunne befærdes af muldyr. Stien førte ned til et "resthouse" og videre ned til bunden af kløften, hvilket dog ville kræve en overnatning dernede. Det var en flot tur, hvor vi virkelig kunne se de stejle klipper.

Anden travetur var ad det knapt så besøgte Hermit Trail længere mod vest. Faktisk var der næsten mennesketomt i det tidsrum, vi tilbragte der. Trailet var ikke vedligeholdt, men dog ok. Landskabsmæssigt var det en meget varieret tur, der startede ud som svensk natur og fortsatte ned, hvor vi fik udsigter fra mange vinkler og meget varierende klippeformationer. Vores mål var en Ramada (dvs. en lille hytte) ved en kilde. Her mødte vi et par hikere, der havde overnattet i bunden af kløften og hvilede sig inden den videre opstigning. De rensede vand ved hjælp af en medbragt elektronisk dims. Inden vi igen fortsatte op til the "Rim", huskede vi at vande planterne foran Ramadaen, for det skulle efter sigende sikre en let tur opad.

Klimaet ved Grand Canyon var svært at blive klog på. Det blæste og var koldt på toppen, men så snart vi kom lidt ned i kløften, var det mere behageligt, og dejligt at det ikke var for varmt. Onsdag lød vejrudsigten for Grand Canyon på 80% chance for sne - godt vi var her tirsdag.