Roadtrip USA 2011 - Fredag d. 13-05
Las Vegas - St. George
I dag kørte vi fra Las Vegas til Sct. George og besøgte således tre stater på en dag - Nevada, Arizona og Utah. Dagens hovedmål var de to Geoart-figurer i ørkenen: Ørkenmanden (Kokopelli) og stjernen. Vi mistede en time på grund af tidsforskellen mellem de tre stater, så vi kom i gang med turen senere end forventet. Traveturen i ørkenen var en varm omgang, og der var massevis af harpungræs, som satte sig fast i sko og strømper. Faktisk i så stor grad, at vi måtte kassere to par strømper efter dagens tur. Vi var stadig påvirkede af tidsforskellen mellem Danmark og USA, så turen i ørkenen var trættende, og vi blev hurtigt sorte af støv (der var jordstøv i ørkenen), men omgivelserne var rigtig flotte - især i den gyldne time. På denne årstid var der mange blomster, turen bragte os forbi masser af Joshua træer, og i baggrunden havde vi udsigt til flotte bjerge. Vi mødte (og hørte) også maser af critters (ørkendyr). Et sted sidst på turen, før vi vendte rundt (nede ved foden af Kokopelli manden), var der en fantastisk udsigt over en dal og med flade klipper i baggrunden. Da vi var tæt på bilen igen, lavede solnedgangen helt fantastiske farver ved Joshua træerne. Traveturen var på alt 17,4 km.

Hvorfor gå i en alt for varm ørken og finde cacher, hvor der kun er begrænsede gemmesteder? Hvis man er ude på at finde mange cacher på en dag, er det jo lettere at tage et tætliggende powertrail i bil. Man gør det pga. naturen (barsk og meget forskellig fra dansk natur) og for at udfordre sig selv. Det at finde cacher, der er lagt, så de danner en figur (Geoart) over mange km, er også fascinerende og en challenge i sig selv. Efter en aften/nat på the strip i Las Vegas og lidt jetlag i kroppen, må vi indrømme, at dagens ørkenvandring var hård. Poul-Erik havde store saltlag i hovedet, og der var kun en smule skygge fra skyer og Joshua træer.

Vi fik ikke færdiggjort begge Geoarts i dag, men vores 54 ørkenfund bragte os i mål med stjernen og bagerste del af Kokopelli-figuren. Det var vores plan at fuldføre den figur to dage senere på vores vej sydover.Efter ca. en times kørsel nåede vi frem til dagens målby, St. George. Efter at vi havde indlogeret os på motellet gik vi over til burgerbaren på den modsatte side af hovedgaden - Iceberg Drive Inn. Der smagte vi for første gang en Iceberg Famous Thick Strawberry Shake - mums!