Roadtrip USA 2011 - Mandag d. 23-05
Bishop - South Lake Tahoe
I dag var endnu en forholdsvis lang køredag - fra Bishop til South Lake Tahoe. De to hovedmål på turen var Mono Lake og Bodie. Inden vi nåede dertil, fandt vi et par cacher i Bishop, bla. en interessant virtuel cache, som fremviste nogle flotte vægmalerier, der beskrev områdets historie.
Mono Lake er et meget specielt sted. Søen har et højt saltindhold og saltkoncentrationen steg i mange år i takt med, at vandindholdet i søen faldt. Dette skyldtes, at de kiler, som tidligere forsynede søen med vand, blev ledt væk fra søen med det formål at forsyne Los Angeles med vand. De seneste år har man gjort en indsats for at genetablere vandforsyningen til søen, og dermed er saltkoncentrationen sænket en del. Den usædvanlige mineralbalance i søen har medvirket til dannelse af nogle meget specielle formationer - de såkaldte Tufa Towers. Disse dannes, når calcium fra kalkholdige kilder i søen reagerer med carbonater i søvandet. Den faldende vandstand har fået disse tårne til at stikke op over vandoverfladen. Herefter besteg vi Panum Crater syd for søen. En spændende vulkan med en stor prop i krateret. Udsigten til Mono Lake var fantastisk.
Bodie er en af de få spøgelsesbyer fra guldgravertiden, der er velbevarede. Det skyldes både det tørre klima og den afsides beliggenhed, som gjorde det besværligt at udnytte de efterladte materialer til nye formål. Selv om turen til Bodie var lidt af en omvej, så var det hele turen værd. Det var virkelig spændende at gå rundt i byens "gader" og forestille sig, hvordan her må have været for 100 år siden. Bodie ligger i ca. 8000 fods højde, og selv på denne årstid var der stadig klatter af sne rundt omkring.
Det meste af dagens tur gik igennem et varieret bjerglandskab og med mange "scenic views". Vi fulgte Hwy 395 gennem bjergene langs en flod. Det sidste stykke vej mod Lake Tahoe foregik i Nevada, men byen South Lake Tahoe ligger hen over grænsen mellem Nevada og Californien, og vores hotel lå på den californiske side.

Sidste år udskød en askesky vores USA roadtrip flere gange, inden vi kom af sted. På hotellet i South Lake Tahoe kunne vi nu læse om en tilsvarende askesky pga. et udbrud fra den islandske vulkan Grímsvötn, som måske ville komme til at lamme Europas flytrafik. Det skulle dog heldigvis vise sig, at konsekvenserne for flytrafikken denne gang var mere begrænsede end sidste år, og det fik ingen betydning for vores hjemrejse.