Roadtrip USA 2010
Torsdag d. 15-04 - Onsdag d. 21-04
Optakt
Indledning
Vores afrejse til USA var planlagt til den 15. april, men allerede tre uger før den dato løb vi ind i første problem: Piloterne hos Lufthansa varslede strejke i dagene 13.-16. april. Heldigvis blev strejken afblæst kort tid før afgang, og alt tegnede godt indtil 14. april kl. ca. 22:00. På det tidspunkt tikkede en "Breaking News" ind med besked om, at en askesky fra et udbrud på den islandske vulkan Eyjafjallajökull ville betyde aflysninger af flyafgange i Nordeuropa.

Torsdag d. 15-04
Vi havde på forhånd planlagt at finde en cache i både Danmark og USA i dag, så vi lagde ud med at besøge en multi i Århus. Derefter satte vi kursen mod Billund Lufthavn, og undervejs gjorde vi alt for at holde os opdateret om askeskyens betydning for flytrafikken. Meldingen om vores flyafgang var heldigvis, at den forventedes at ske som planlagt. Da vi ankom til Billund var der en ret kaotisk stemning i terminalen. Stort set alle fly var nu blevet aflyst, men heldigvis ikke vores afgang til München (hvorfra vi skulle flyve videre til Los Angeles). I afgangshallen mødte vi Ulfs kollega Anette og hendes kæreste, som skulle til Dubai via Amsterdam. Deres fly var blevet aflyst, og de var blevet ombooket til en senere afgang.
Vi følte os rigtig heldige, da vi kom igennem sikkerhedschecket og op i gaten uden ubehagelige meldinger om vores fly. Det var planlagt til at afgå kl. 11:40, men 10 minutter før afgang forsvandt informationerne om München-flyet fra skærmen i gaten.  Fire minutter før afgang udbrød en dame, at hun kunne se sin kuffert blive kørt væk fra flyet. Kort tid senere kunne vi afhente vores kufferter på bagagebåndet og stille os i kø sammen med mange andre frustrerede passagerer for at lægge en plan B. Vi blev tilbudt afrejse meget tidligt den følgende dag, og blev indlogeret på hotellet i lufthavnen.  I princippet kunne flyselskaberne have påberåbt sig force majeure og ladet tabet gå videre til passagererne, men den option benyttede de heldigvis ikke. Næste opgave var ombooking af billeje, hvilket Hertz i Billund Lufthavn klarede med et smil.

Den ekstra dag i Danmark blev benyttet til en tur til Kolding, dels for at finde en stak cacher langs Troldhedebanen, dels for at besøge vores gode venner Helle og Morten og deres søn Mads. Om aftenen tog vi tilbage til lufthavnen i håb om at få afrejsetidspunktet udskudt yderligere. Alle meldinger lød nemlig på, at luftrummet ville forblive lukket til efter vores planlagte afrejsetidspunkt.

Fredag d. 16-04
Da vi mødte op i lufthavnen tidligt om morgenen stod det klart, at luftrummet ville forblive lukket til kl. 2 lørdag nat. Vores billetter blev ombooket til mandag d. 19. april. Den beslutning var dog rigtig svær, for flytningen af ferien betød, at vi ikke ville nå hjem til Ulfs mors 70 års fødselsdag. Det nye rejsetidspunkt betød naturligvis også, at både billeje og hoteller skulle ombookes endnu engang. Desuden skulle vores planlagte rute i USA omtænkes, da vi ville have kortere tid til rådighed.

Lørdag d. 17-04
Vi valgte at besøge Ulfs forældre for at fejre 70 års fødselsdagen på forkant. Vi havde en klar fornemmelse af, at vores nye afrejsetidspunkt om mandagen også ville blive ramt af aflysning, så vi kørte igen til Billund, hvor vi fik udskudt udrejsen til torsdag d. 22. april. Det kunne heldigvis lade sig gøre at rykke ferien, og vi ville således kun miste én dag i USA i forhold til vores oprindelige plan.

Søndag d. 18-04 - onsdag d. 21-04
Vi var tilbage på arbejde og fulgte nøje (og spændte) situationen i luftrummet over Europa og den islandske vulkan. Luftrummet åbnede gradvist tirsdag og onsdag og optimismen vendte så småt tilbage. Endnu engang blev hoteller og billeje ombooket - forhåbentlig for sidste gang!