Roadtrip USA 2010 - Fredag d. 30-04
El Cajon
I dag cachede vi i området omkring El Cajon. Ofte har det ikke den store betydning, hvor man starter på en stribe cacher, som ligger på en rundtur. Hvis cacherne ligger i bjergområder, er sagen dog en ganske anden. Vi kørte efter et waypoint, der angiveligt skulle lede os op til en af hovedstierne på bjergkammen. Vi fandt aldrig ud af, hvorfor det waypoint var angivet der, og det endte med at vi kæmpede os ca. 250 meter opad bjerget igennem buske. Det var en hård tur, og vi havde flere gange lyst til at droppe projektet.

Selvom vi havde en uheldig start, var vores rundtur på ca. 11 km fordelt over godt 6 timer en rigtig fin mindeværdig tur, hvor der var flotte udsigter det meste af vejen. En af cacherne var udlagt 11. september 2001, og det var en helt speciel følelse at læse den originale logbog, hvor cacheejer beskrev, hvorfor han havde placeret cachen der efter den skæbnesvangre dag hvor World Trade Center faldt.

Da turen var næsten slut, råbte en dame til os på ca. 50 meters afstand. I mellem hende og os lå en klapperslange på stien. Den hvæsede af hende, og hun havde ventet i en halv time på, at der kom nogen til undsætning. Vi ville prøve at jage slangen væk ved at kaste med sten, men først ville vi have et par billeder. Imens vi tog billeder og fik fundet sten, begyndte slangen at bevæge sig over stien og ned i græsset og buskene, og vi kunne alle fortsætte uden at behøve at kaste med sten. Vi skulle lede efter en cache ca. 30 meter derfra, og der kiggede vi os ekstra godt for, for det tilfælde at der skulle være flere klapperslanger. Der var mange stier på bjerget, og det var med hele tiden at tage den rigtige beslutning om, hvilke stier vi skulle følge, så vi fik lavet en rundtur der sluttede ved bilen. Efter nogle km havde vi meget svært ved at finde stier imellem buskene og på klipperne, og terrænet var ret udfordrende på denne strækning.

Resten af eftermiddagen og aftenen slappede vi af og tog et par småture i byen og et naturområde på den anden side af bjerget.