Roadtrip USA 2010 - Tirsdag d. 27-04
Yucca Valley - El Cajon
I dag skulle vi sige farvel til ørkenen, og dagen var afsat til at cache ved Salton Sea og langs en mindre befærdet vej igennem bjergene mod vores næste base El Cajon.

Salton Sea er en stor saltvandssø, som blev dannet ved et uheld i begyndelsen af 1900-tallet. Konstruktionen af en kanal, som skulle lede vand væk fra Colorado River gik galt med det resultat, at et stort, lavtliggende område blev oversvømmet. Der var ikke noget naturligt udløb fra den nye sø, og gennem årene steg saltindholdet i søen, så det nu er højere end i Stillehavet. Det høje saltindhold kombineret med tilløb af gødning har medført kraftig alge- og bakterievækst. Det faktum var nok medvirkende årsag til, at søens status som ferieparadis gik i vasken.

Det første sted, vi kom til ved Salton Sea, var en blanding mellem et Lost Place og en trailorpark. Den første cache, vi fandt, var anbragt i et udendørs toilet mellem nedbrændte og forfaldne bygninger. Vi fortsatte herefter til et enormt stort boligområde (på flere km2), hvor vejene og vejskiltene var der, men indbyggerne og husene aldrig var dukket op. Der var nogle ganske få huse, men med mange hundrede meters mellemrum. Der var flot nede ved vandet, men samtidig også underligt øde. Det var her ved søen, vi gjorde vores indtil videre lavest beliggende cache-fund (i minus 69 meters højde).

Herefter fortsatte turen langs en mindre befærdet vej igennem ørkenen og over bjergene mod El Cajon ved San Diego. Vi havde en flot tur, og velplacerede cacher gav et tilpas antal stop, der fremviste flotte og imponerende steder. Vi gjorde bl.a. holdt ved en Earthcache og en traditionel ved et jordskælvsområde. Et par måneder efter vores hjemkomst blev præcis dette område ramt af et jordskælv, som målte 5,4 på richterskalaen. I bjergene kom vi igennem den lille, hyggelige by Julian, hvor vi aflagde fængslet et besøg. Det var helt underligt at lede efter cacher mellem træer og under bark efter fem dage i ørkenen, hvor det meste var gemt under sand/sten eller en sjov beholder under en busk.

Aftenen gik med at spise og med en lille aften-cache-tur i det behagelige vejr i på vestsiden af bjergene.