Roadtrip USA 2010 - Søndag d. 02-05
Calabasas (Fillmore)
Vi besluttede os for at give fødder og ben et hvil i dag, så de kunne være friske til morgendagens bjergvandring. Vi kørte nordpå og fulgte sideveje til Hwy 126. Vi kom igennem Toland Park, der engang var en flot park. En skovbrand midt i 1980'erne ødelagde dog området, og siden da har det fået lov til at stå og forfalde. Det tilses dog stadig af en parkpasser, som vist bor i sin trailer et sted i parken. Poul-Erik skulle på toilet, og den stakkels ensomme parkpasser kom og låste op. At toilettet var aflåst havde til formål at holde såvel støv som dyr ude. Parkpasseren var helt forundret over at få besøg, for som han sagde, der kommer aldrig nogen. Mens vi var i parken, var et lille fly i gang med at lave luftakrobatik over hovedet på os.
Dagens rute førte os igennem mange citron-, appelsin- og avokadoplantager. I byen Fillmore var vi i gang med at finde svar til en virtuel cache, da en flok brandmænd kom marcherende (i løb) imens de kom med militære råb og sange. Det var ellers noget af et syn. Midt i mellem alle citrusplantagerne, kom vi til et område, der bar tydelig præg af brande. Et enkelt sted var der en tydelig brandlinie, og mange steder var der delvist afbrændte træer.
Den sidste del af turen gik i gennem en flot og frodig dal med blide bjerge på begge sider, og vi sluttede af med solnedgang over en opdæmmet sø.