Roadtrip USA 2010 - Lørdag d. 01-05
El Cajon - Calabasas
I dag skulle vi have været til 10-års geocaching event i Danmark og til Ulfs mors runde fødselsdag. En askesky fra en knotten islandsk vulkan fik dog ændret på dette, og vi fik uventet mulighed for at fejre 10-års jubilæet i oprindelseslandet. Vi skulle køre fra El Cajon ved San Diego til Calabasas nord for Los Angeles, og ca. midtvejs var der et event. Lidt før kl. 8 om morgenen kom vi igennem byen Oceanside, hvor vi gjorde holdt ved en virtuel cache ved navn Rhyme Time #4. Faktisk havde cachen tidligere været en traditionel, men da beholderen var blevet væk, havde cache-ejer ændret den til en virtuel. For at måtte logge cachen skulle man dels skrive et rim, dels skulle man svare på, hvilken type træ, den oprindelige cache havde ligget under. Vores manglende viden om californisk botanik var lidt af et problem, så vi besluttede os for at tage en lille gren fra træet med til eventet. Måske kunne nogle af de lokale fortælle os, hvilken type træ det drejede sig om. Til vores store overraskelse fandt vi en cachebeholder under træet. Beholderen var nemlig i mellemtiden blevet genplaceret! Således kunne vi signere logbogen i denne "virtuelle" cache. Ved eventet senere på dagen var hjælpsomheden stor, så vi kunne besvare spørgsmålet og få godkendt vores logning.
Efter legene blev der disket op med et overflødighedshorn af mad, kager, frugt og kolde drikke. Mums det var guf, og hyggeligt at snakke med lokale geocachere. Der blev også discoveret og byttet trackables. Vi skulle alle skrive vores geonavn på en seddel og lægge den i en ammoboks. Det var til "Raffle" (lodtrækning) og der var mange præmier at vælge imellem, hvis man var heldig. Det var vi, og Ulf valgte bogen "Geocaching Second Edition" signeret af Jeremy Irish, Elias Alvord og Bryan Roth. Da eventet sluttede, fulgtes vi med en lille flok til to nærtliggende cacher.

Efter mange gode og dejlige indtryk var det tid til at fortsætte turen til Calabasas. Det var en kedelig og lang køretur på Freewayen, hvor trafikken af og til stod stille på trods af, at det var lørdag og ikke myldretid. Efter indtjekning på hotellet tog vi sidst på eftermiddagen en lille gåtur i et nærtliggende bjergområde, og der oplevede vi en flot solnedgang og udsigt. Det eneste minus var de irriterende og stikkende harpungræsfrø, der borer sig ind og ødelægger både sko og strømper.

Vi ville gerne have eventet som en mini-milepæl, og vi skulle derfor finde 8 cacher inden eventet. Det skulle vise sig at være lidt mere besværligt end forventet, for nogle af de cacher vi prøvede at finde var tricky gemt, og tiden var knap. Kl. 11 ankom vi til parken som dannede rammerne for eventet, og det lykkedes m.h.t. mini-milepælen (7400). Vi mødte mange venlige mennesker, og vi følte os velkomne og godt tilpas med det samme. Efter lidt small talk var det tid til det obligatoriske gruppebillede, hvilket event-holderen John takket være sit gode humør fik gjort til en festlig happening. I forlængelse af gruppebilledet var der også præsentation af nogle geocachere - bl.a. en dame, som kunne logge eventet som sit fund nr. 8000, et ægtepar som havde taget turen helt fra Sacramento og to fyre fra Danmark.

Herefter var der selskabslege (transport af en mønt på en sko til en spand, gang med et æg på en ske bag ryggen og kast med vandballoner). Det var en rigtig fin måde at få snakket med de lokale. Under selskabslegene snakkede vi blandt andet med ægteparret fra Sacramento, som vi var på hold med. De gav os to eksemplarer af deres personlige geocoin.