Roadtrip USA 2010 - Torsdag d. 22-04
Århus - Los Angeles - Yucca Valley
Meldingerne lød, at luftrummet over Danmark var åbent indtil kl. 10, hvor askeskyen igen ville stikke sin tunge ind over dele af Danmark. Hvis dette holdt stik, ville vi komme afsted som planlagt, da vores afgang var tidligt om morgenen.

Kl. 3:30 fandt vi et cache i Danmark (på en samkørselsplads ved motorvejen). Afkørsel 57 mod Billund var spærret, så vi måtte på en omvej forbi Vejle. I Billund drillede check-in. Vi fik således kun stand-by pladser på flyet fra Frankfurt til Los Angeles og ville således være de første til at blive smidt af flyet, hvis det var overfyldt. Det viste sig dog heldigvis, at der var tale om en fejl, og vi kom videre på flyet mod USA uden problemer. Da hjulene slap jorden i Frankfurt kunne vi slappe af for første gang i en uge!

Vel ankommet i Los Angeles hentede vi vores udlejningsbil hos Hertz. Den bil, vi havde booket, var ikke tilgængelig, og sælgeren prøvede at prakke os en dyrere version på. Det gik vi dog ikke med til, og vi endte med at få en tilsvarende model med GPS uden merpris. (GPS'en var dog ikke meget bevendt, og vi benyttede i stedet vores egen under hele turen). Vi havde ikke kørt lang tid, før vi opdagede, at tanken var så godt som tom. Hmmm…… det må vi hellere huske når vi afleverer bilen igen om et par uger, for aftalen var naturligvis, at bilen skulle være fuldt tanket ved afhentning. Der var ingen udvej, vi måtte krydse de mange vognbaner igen og forlade Freewayen og få tanket. Poul-Erik overså en bil i en blind vinkel, men alt gik heldigvis godt.

Det var en hård start - Automatgear og en Freeway i LA i myldretiden, hvor farten var ca. 5 - 10 mph det meste af tiden. Efter ca. 100 km tog vi et holdt (for at få stillet sulten og for at modvirke søvnen). En Subway sandwich og en LPC-cache gjorde underværker. Cachen var vores første fund i Californien. Her betyder LPC ikke "Lost Place Cache", men derimod "Lamp Post Cache". Det blev til yderligere et stop på vejen mod vores motel i Yucca Valley, nemlig en earthcache af det danske hold Vels.
Efter at være tjekket ind på motellet tog vi en lille aftentur til et nærtliggende supermarked og en aften-cache.  Jf vores statistik tilbagelagde vi i dag en cacheafstand på 8919 km. Vi holdt os vågne til kl. 22. På det tidspunkt havde vi været oppe i 28½ time. Forhåbentlig ville vi sove godt og vågne friske og veludhvilede næste morgen.