Generel info om Nørder på Skovtur-serien
Naturen ændrer sig hele tiden ved at skovområder bliver fældet eller vælter i storme, nye træer bliver plantet, stubbe eroderer med tiden osv., og det vil fra tid til anden blive nødvendigt at flytte nogle af cacherne til nye lokationer. Efterhånden som cacherne bliver flyttet, og der laves nye opgaver (eller tillæg til de eksisterende opgaver), vil det blive nævnt her.

 • NPS 6: (8. oktober 2016). Cachen er desværre blevet mugglet. Vi har lagt en ny beolder i nærheden. Indtast de tidligere koordinater (dvs. opgaveløsningen) i Geocheckeren for at få oplyst cachens nye gemmested (samt information til bonus-cachen).
 • NPS 9: (21. juli 2013) P.g.a. opsætning af et hegn har det været nødvendigt at flytte cachen. Opgaven er rettet, så den leder til det nye gemmested. (10. oktober 2011) Flyttet 1 meter, men der er ikke lavet en ny opgave (se hint).
 • NPS 21: (7. juli 2012) Det er vores erfaring, at nogen dage er koordinaterne ok, imens de andre dage er ca. 7-8 meter off. Vi har taget et sæt alternative koordinater, og disse er tilføjet som en oplysning/waypoint i geotjekkeren.
 • NPS 24: (11. oktober 2012) Cachen er flyttet 30 cm. Nyt hint er flyttet til geotjekkeren.
 • NPS 26: (7. juli 2012) Gemmemåden er ændret. Nyt hint er flyttet til geotjekkeren.
 • NPS 31: (16. marts 2014) Gemmemåden er ændret. Nyt hint er flyttet til geotjekkeren.
 • NPS 36: (6. november 2012) Nyt, mere specifikt hint tilføjet. Hintet er flyttet til geotjekkeren.
Nye koordinater på NPS-cacher
Kørsel i Klosterheden
Motoriseret kørsel er forbudt på de fleste sideveje i Klosterheden, hvilket de fleste håndtholdte og bil gps'er ikke er klar over. Hvis man holder sig til følgende 3 veje, er det muligt at komme rundt til de angivne parkeringspladser: Gl. Landevej, Klosterhedevej og Saugmandsvej (se kort).
 • Fra Gudum (landsby imellem Struer og Lemvig - landevej 513) ankommer man til Klosterheden ad Klosterhedevej.
 • Fra Fousing (landsby i nærheden af Kjærgårdsmølle) via Klosterhedevej og Fousingvej.
 • Fra Linde ankommer man til Klosterheden ad Gl. Landevej.
 • Vilhelmsborgvej (landevej 521) og Ringkøbingvej (hovedvej 28) forbinder Holstebro og Lemvig og giver adgang til Klosterheden via adskillige veje.
Rød=veje hvor kørsel er tilladt. Lilla=overnatningsmuligheder. (Klik på billedet for at se for at se det i højere opløsning)
Vi har sat attributten "no bikes" på alle cachebeskrivelserne. Det er ikke forbudt at cykle, men det kan IKKE anbefales at medbringe cykel. Serien er opdelt i små rundture, og der er en mening med nummereringen (#2-#49). Af og til følges der grusveje eller officielle vandrestier, men meget af tiden er der kun dyrespor at følge. Serien er forsøgt tilrettelagt, så den viser den mere "vilde/uberørte" vestjyske natur frem. Der er også gode muligheder for at se et rigt dyreliv. Vi har flere gange set store rådyrflokke, der har passeret et brandbælte. Det er et imponerende syn at se flokken incl. kid passere, imens en stor han vogter. Det er også muligt at se bævere, men forvent ikke at møde en ved højlys dag! Bæveren er nataktiv og temmelig sky, men i de lyse sommernætter vil det være muligt at se bæveren i de tidlige morgentimer og de sene aftentimer. Spor efter bæveren kan man dog finde mange steder. Fældede træer, dæmninger og hytter sætter sit præg på området, og bæverens veksler og afgnavede grene kan ses langs vandløbene. Se nærmere info om bæverne i Klosterheden i afsnittet 'Yderligere info'. I august måned er lynghedestrækningerne ekstra flotte, når det hele er lilla, så langt som øjet skuer. Vær venligst opmærksom på, at der i de lune timer kan være hugorme, der ligger og soler sig. Turene rundt til de første 51 cacher er på mere end 38 km og kan ikke tages på én dag. Overvej om årstiden byder på tilstrækkeligt med lyse timer til at gennemføre turen på to dage og vurder, om du og dine følgesvende er vandt til at gå mange km i til tider vanskeligt terræn (det er knap så anstrengende at gå 38+ km. på en asfalteret cykelsti). Det kan anbefales at have vandresko/støvler på og husk et par ekstra sokker. Selvom det er en tørvejr, kan vegetationen - især de første timer - være våd. Mange km med våde fødder kan tage fornøjelsen fra selv de mest positive personer. :-) Vær opmærksom på at der jævnligt fældes træer i Klosterheden, og at der i perioder kan ligge fældede træer og spærre for fremkommeligheden på ruten.

Turen rundt
T-ratingen i serien er typisk på T1½, T2 og T2½. Ratingen er fastsat ud fra vores erfaringer fra geo-ture rundt omkring i verden. Som en reviwer fra Utah fortalte os, så skal man helst kende cacheejer, for at T-ratingen giver mening. Et ældre gangbesværet ægtepar giver gerne 3½ til 4 stjerner, hvis der er en skrænt, der skal passeres, hvorimod den erfarne bjergbestiger har svært ved at komme over 4, med mindre at der er fare for at slå sig ihjel. Efter vores mening sættes T-ratingen ofte for højt i Danmark (sikkert pga. den generelt flade danske natur), og nogle vil derfor sikkert opleve vores rating som værende en halv stjerne for lav sammenlignet med andre danske cacher i tilsvarende natur.
Terræn-stjerner
D-ratingen svarer (efter bedste evne) til ratingen af opgaven. Nogle vil altid have let ved det andre har svært ved og omvendt. Bonusopgaverne er dog som minimum vurderet som den sværeste opgave, der skal løses for at få informationerne til at komme i gang med bonusopgaven. Det er vores at intention at cacherne skal være forholdsvist lette at finde, når man først skal igennem et svært pensum for at komme på skovtur, så cacherne er alle af størrelsen small eller regular og gemt "klassisk" - altså ingen finurlige mikroer i skoven. D-ratingen for gemmemåderne svarer til 1, 1½ eller 2.
Difficulty-stjerner
Det er ikke uden grund at serien hedder Nørder på skovtur. Opgaverne kan for mange virke meget nørdede, men vi har ofte hørt, at når først de er løst, er de jo meget simple. Forvent at det tager mindst 3-7 måneder at komme igennem alle opgaverne (alt efter hvor intensivt, der arbejdes med løsningen). Vi anbefaler at løse opgaverne i små studie/mystery grupper i privat regi, samt efterfølgende at arrangere en fællestur. Husk madkurven og godt med drikkevarer. Mange af vores mysteries er svære at få hul på, men de er lavet for at blive løst, så vi giver gerne hints, når folk kører fast! :-) Vi tilstræber at udforme vores hints, så opgaveløseren stadigvæk får følelsen af at have løst opgaven og får a-ha oplevelsen.

Har du løst en opgave, men ikke forstået hvordan, eller synes du, at det er tilfældigt og uelegant? Skriv en mail til os, så forklarer vi gerne den tiltænkte løsningsmetode. Indtil andet er bevist, vil vi påstå, at der er logik i alle opgaverne, og vi forsøger gerne at forklare hvordan efter bedste evne. I efteråret 2012 har vi i nogle geotjekkere tilføjet små uddybninger til opgaverne, ud fra de erfaringer vi har fået med, hvor i opgaven mange opgaveløsere har haft problemer. I januar 2014 har vi desuden tilføjet historien bag opgaverne NPS #1, #2 og #9 i geocheckerne.
Opgaverne
Overnatning
Vi er bekendt med 1 shelterplads i Resenborg Plantage (ca. koordinater: N56 29.792 E008 32.516) og en række overnatningsmuligheder i Klosterheden. Disse er markeret med lilla ringe på kortet ovenfor.

Vi har ikke selv erfaring med de nedennævnte steder, men tilføjer gerne geocacheres bemærkninger/erfaringer:

Struer Vandrehjem: http://www.struer-vandrerhjem.dk/
Bremdal Camping: http://www.bremdal-camping.dk/
Toftum Bjerge Camping: http://www.toftum-bjerge.dk-camp.dk/
Humlum Fiskerleje & Camping: http://www.humlumcamping.dk/
Lemvig Strand Camping: http://lemvigstrandcamping.dk-camp.dk/
Bed And Breakfast Struer: http://www.bedandbreakfaststruer.dk/
Bastrupgaard Bed and Breakfast - Struer http://bastrupgaardbb.com/
B&B Humlum/Struer http://www.nathuen.dk/9872607
B&B Lemvig  http://www.visitlemvig.dk/privat.htm 
Yderligere info
Kontakt
Er der spørgsmål til opgaverne eller vedrørende andre praktiske forhold, kan vi kontaktes på:

Geocaching.com
Facebook
Google+

Totalt antal besøg på siden:
Banner til profil / hjemmeside
Når du har løst og fundet samtlige 50 cacher, er du velkommen til at benytte banneret til venstre på din geocaching profil eller hjemmeside. Har du desuden fundet NPS #51, er du kvalificeret til at benytte banneret til højre.

Lille (300x150 pixels)
Indsæt denne kode:
The LOST NPS Geocoin
I foråret 2012 påbegyndte vi udarbejdelsen af en Nørder på skovtur geocoin. Læs mere om projektet her:
<p style="text-align:center;"><a href="http://dk-titan.dk/NPSInfo.html" target="_blank"><img src="http://dk-titan.dk/NPSBanner/NPSBannerSmall.png" alt="NPS Graduation Banner" title="NPS Graduation Banner"></a></p>
Vi har ved flere lejligheder oplevet, at løsningerne på NPS-opgaver er blevet udvekslet på internettet og i "gule trekant" grupper. Denne deling har omfattet alt fra hints til fuldstændige "Walk throughs" og endda slutkoordinater. Dette er noget, som kan tage lysten fra enhver mystery-cacheejer. Vi har brugt mange hundrede timer på at udarbejde serien (alene NPS #50 har taget os mere end 500 timer at lave), og det gør ondt at se, når folk efterfølgende deles om resultaterne. Vi vil derfor gerne henstille til, at du respekterer vores ønske om, at mysteryløsningen foregår i privat regi - og uden at resultatet af anstrengelserne (eller dele deraf) efterfølgende kan findes på diverse webfora, Facebook eller lignende.

Som ovenfor nævnt anbefaler vi at løse opgaverne i mindre, private grupper. Dette inkluderer ikke (lukkede) Facebook-grupper, webfora og lignende på 30+ personer, hvor folk ikke har anden relation til hinanden end medlemskab af samme gruppe.

Undgå deling af hints, løsningsmetoder og koordinater
Klik her for andre banner-størrelser.
<p style="text-align:center;"><a href="http://dk-titan.dk/NPSInfo.html" target="_blank"><img src="http://dk-titan.dk/NPSBanner/NPSBanner50plusSmall.png" alt="NPS 50+ Banner" title="NPS 50+ Banner"></a></p>