DK_Titan 2010 Geocoin
Ulf har samlet på geocoins næsten lige så lang tid, som vi har geocachet, men en bestemt coin har hele tiden manglet - vores egen team coin. Efter mange overvejelser og drøftelser i løbet af 2009 gik vi endelig i gang med at designe vores egen coin i starten af 2010.

Vi fik hurtigt lagt grund-designet fast, men der gik meget tid med at finpudse designet. Vi valgte at tage udgangspunkt i to fotos af Titan. Det ene stammede fra en geo-tur til Skamlingsbanken, mens det andet blev taget ved Fyrkat nær Hobro.Efter at have et udkast klar sendte vi det til Geocoinshop.de for at høre deres vurdering af, om det var realistisk at lave en coin ud fra det design og forespørge om priser ved forskellige størrelse, metal-legeringer og farver.Vi blev anbefalet at vælge en 1,5" coin eller en 1,75" coin af hensyn til prisen. Selvom det var en forholdsvis dyr løsning at vælge en 2" coin, så gjorde vi det alligevel. Vi syntes at coinen skulle have en vis størrelse for at få detaljerne rigtigt med. Efter mange mails med Geocoinshop.de og nogle afsluttende  justeringer modtog vi efter ca. 3 uger et pre-production artwork retur. 


Vi var godt tilfredse med udkastet og manglede nu blot at aftale, hvilke versioner (farver og metal-legeringer) vi skulle have lavet. Vi besluttede os for at lave tre versioner, alle med transparent farve i kanten. Vi bestilte ialt 200 coins:
Efter 1½-2 måneder modtog vi med stor spænding tre test coins. Vi syntes, resultatet var perfekt og sagde derfor OK til at sætte selve produktionen i gang. I maj måned 2010 modtog vi omsider en tung pakke med 200 coins. Alle coins blev nu minutiøst undersøgt for fejl. Det viste sig, at 7 coins indeholdt skønhedsfejl, og disse blev derfor returneret til Geocoinshop.de, som naturligvis sørgede for at få produceret 7 nye coins uden fejl.
Vores coin skulle naturligvis have sit eget ikon på Geocaching.com. Sjovt nok fik vi begge samme ide til, hvordan det skulle se ud. Vi mailede endda vores forslag til hinanden samme dag.Omsider kunne vi delagtiggøre vores venner og bekendte i vores hemmelige projekt. Meget tidligt i projektet havde vi fået den ide at offentliggøre coinen ved at bruge den som gave til first og second finders på cachen #25 Nørder på skovtur - terminsprøven, som blev publiceret midt i juni 2010. Der var naturligvis en guld-mønt til FTF og en sølv-mønt til STF.

Vi har været yderst tilfredse med samarbejdet med Geocoinshop.de og kan varmt anbefale andre at kontakte dem, hvis de går og pønser på et coin-projekt.

Skulle ovenstående have vakt din interesse for coinen, kan vi kontaktes via vores profil på

Geocaching.com
Facebook
Google+

Antique Gold / Red: 75 DKK / 10 Euro
Antique Silver / Blue: 75 DKK / 10 Euro
Artist Edition (Polished Gold on Antique Silver / Green): 100 DKK / 13 Euro Udsolgt/Sold out!

Totalt antal besøg på siden:
Flag counter (tilføjet 20-01-2013):